Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Lönesättning mot bättre vetande

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Individuella löner har införts på stora delar av den svenska arbetsmarknaden. Inom byggbranschen håller man dock kvar vid lika lön för lika arbete, ofta lagackord.

Många företagsrepresentanter talar sig varma för individuella löner medan Byggnads slår vakt om nuvarande lönesystem.
Forskaren Tommy Nilsson på Arbetslivsinstitutet menar att de som uttalar sig gör det mot bättre vetande.

- Effekterna av individuell lönesättning är ett helt outforskat område. Mycket lite går att säga med stöd av forskning.
I boken Individuell lönesättning - lönar det sig? Fakta och tro om individuell lönesättning går Tommy Nilsson och journalisten Annbritt Ryman igenom vad forskningen säger om den individuella lönesättningens effekter på ekonomisk tillväxt, produktivitet och effektivitet, arbetsmotivation, samarbete och lärande på jobbet.

Slutsatsen är att det inte finns någon forskning som visar att individuell lönesättning skulle ha ekonomiska effekter för vare sig individ, företag eller samhälle.
Arbetsplatsvillkor som arbetsklimat, inflytande och ledarskapets kvalitet verkar ha större betydelse för de anställdas motivation än vad själva löneformen har.

- Det är en spridd uppfattning att individuell lönesättning motiverar anställda att prestera bättre och att det i sin tur leder till bättre produktivitet och verksamhetsresultat. Ingenting i forskningen stöder denna uppfattning, säger Tommy Nilsson.

Till de goda sidorna med individuell lön kan räknas att människor börjar diskutera arbetets innehåll och vad som menas med goda prestationer och ett gott arbete. Och i de fall de anställda får vara med och utforma arbetsanpassade lönekriterier kan individuell lönesättning få hög acceptans på arbetsplatsen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.