lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Målarnas strejk är över

Publicerad: 22 april 2016, 15:45

Björn Hellman, vd på Måleriföretagen. Foto: Måleriföretagen

Måleriföretagen och Svenska Målareförbundet har kommit överens och strejken har upphört. Det nya avtalet löper från den 1 april 2016 till och med den 30 april 2017 och håller industrins märke på 2,2 procents löneökning på ett år.

Ämnen i artikeln:

ByggavtaletkollektivavtalAvtalsrörelsen

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Förhandlingarna mellan parterna strandade sent på torsdagskvällen och Målareförbundet sa nej till medlarnas bud. Det resulterade i att målarstrejken utvidgades på morgonen i dag, fredag den 22 april.

Läs mer: Målarstrejken utvidgas.

När medlarna i dag fredag presenterade ett nytt bud för Målareförbundet och Måleriföretagen valde båda parter att tacka ja.

– Vi är naturligtvis oerhört glada att vi äntligen har kommit till en överenskommelse. Det hade varit förödande om strejken hade pågått längre. Vi höll också märket vilket innebär att löneökningen inte blir högre än för industrin, säger Björn Hellman, vd på Måleriföretagen i Sverige, i ett pressmeddelande.

Avtalet är på 13 månader och har löneökningar i nivå med industrins märke på 2,2 procent på ett år. Avtalet ger också en ökad arbetstidsförkortning på två timmar, rätt till uppskjuten uppsägningstid vid graviditetspeng samt en rad partsgemensamma samarbeten.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev