lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Måleriföretag hoppas på avblåst strejk

Publicerad: 18 april 2016, 09:36

Om inget genombrott sker har Målareförbundet varslat om ytterligare stridsåtgärder som träder i kraft den 22 april. Foto: Wikipedia

Målarna är mitt uppe i strejk. Nu hoppas Måleriföretagen på att den avblåsta byggstrejken ska inspirera målerifacket att komma till förhandlingsbordet.

Ämnen i artikeln:

MålareförbundetMåleriföretagenByggavtaletkollektivavtalAvtalsrörelsen


Byggnads tog sitt ansvar till slut och att de höll sig till industrins märke är mycket positivt för hela branschen, skriver Måleriföretagen i ett pressmeddelande.

Men målarnas strejk fortsätter efter att Målareförbundet tackat nej till medlarnas bud. Det innebär att det är strejk på 35 arbetsplatser sedan den 8 april. Förhoppningsvis inspireras Målareförbundet, som liksom Byggnads ingår i 6F, att komma fram till ett avtal, önskar Björn Hellman, vd på Måleriföretagen.

– Jag hoppas givetvis att detta ska leda till att också Målareförbundet ska vilja sitta ner med oss för att gemensamt ta fram ett måleriavtal som fungerar för både arbetsgivare och arbetstagare. En strejk har bara förlorare. Vi hoppas att gårdagens framgång med byggavtalet ska ge oss en välbehövlig skjuts i förhandlingarna inom måleri, säger Björn Hellman.

Om inget genombrott sker har Målareförbundet varslat om ytterligare stridsåtgärder som träder i kraft den 22 april. Varslet omfattar 19 företag som helt får stänga sin verksamhet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev