Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Medlingsguru Claes Stråth oroas av flyktingfrågan

Publicerad: 21 Juni 2016, 05:01

Claes Stråth tycker inte att partsrepresentanterna har något bra svar på hur deras ansvar för flyktingkrisen ser ut. Det bekymrar honom.

Foto: Elin Bennewitz

Avtalsrörelsen 2016 är den första efter Claes Stråths nio år långa sejour 2006-2015 som generaldirektör för Medlingsinstitutet. I Byggindustrin berättar han nu om kulturskillnader mellan byggområdet och övrig industri men även om utmaningen som avtalsmaskineriet duckar för – hur flyktingar kan komma in på arbetsmarknaden.


För knappt två veckor sedan höll Ilera, International Labour and Employment Relations Association, den internationella föreningen för arbetsmarknadsrelationer som han i dag är ordförande för, ett seminarium på temat ”Avtalsrörelsen

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.