Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Misstro mot nya avtalet lever kvar

Publicerad: 10 februari 2011, 13:34

Efter mer än två månader är det lång väg kvar innan den nya samsynen har trängt igenom.


Den 1 november 2010 började det nya byggavtalet gälla. Förväntningarna har varit skyhöga på många håll. Och det finns delar av landet där framgångarna har varit stora – företag och anställda, liksom arbetsgivare och fack har funnit nya vägar för samarbete.

Men det finns också områden där gamla attityder lever kvar.

Vi har samlat röster om det nya avtalet.

BI region Syd har gjort stora insatser för att omsätta det nya avtalet i praktiken. Bland annat har man haft ett 20-tal informations- och utbildningsträffar, oftast tillsammans med representanter för Byggnads lokalavdelningar.

– Det händer att parterna lokalt har olika syn på vad man har kommit överens om i det nya Byggavtalet, säger Lennart Wallander som arbetar med frågor om kollektivavtal på BI Syd.

Han säger att alla inte vill inse att det nya avtalet är normerande fullt ut.

– När det gäller exempelvis ersättning för övertid och för arbete på obekväm arbetstid är det vanligt att man ser avtalet som en miniminivå och inte inser att det är de nivåer som står i avtalet som gäller, varken mer eller mindre, säger Lennart Wallander.

Ett exempel är när en arbetsledare säger att det krävs övertidarbete. Svaret kan då bli: "Vad får vi för det"?

– När beskedet blir att det är nivån på övertidsersättning i avtalet som gäller blir svaret att man inte kan arbeta övertid eftersom hämtning av ungar på dagis måste gå före. Arbetsledaren hamnar i en utpressningssituation, säger Lennart Wallander.

Även när det gamla avtalet gällde var det vanligt att man såg avtalets nivåer som golv.

– Men nu ska vi hålla oss till avtalet, det är normerande, säger Lennart Wallander.

Också när det gäller resebestämmelserna finns det problem. I det nya avtalet är resebestämmelserna harmoniserade med Skatteverkets regler. Det innebär bland annat att det nu finns samåkningsersättning. Tidigare har det varit vanligt att uppge felaktiga uppgifter för att få skattefria dagliga resor från bostaden. Nu ska man följa avtalet, även om samåkningsersättningen skall hanteras som beskattningsbar inkomst.

– Här krävs uppriktighet och dessutom måste företaget ta sitt kontrollansvar, säger Lennart Wallander.

Ytterligare en nöt är motståndet mot prestationslönemodellen resultatlön, som kan innehålla andra parametrar än enbart tid. Den modellen har fått en starkare roll i det nya avtalet.

– Men det finns ett starkt motstånd mot detta från våra motparter lokalt. Många har inställningen att det är traditionella ackord med enbart tid som skall gälla och vägrar att förhandla om lönemodellen resultatlön.

– Det finns en inställning på en del håll i byggbranschen att all förändring är av ondo. Det försvårar vårt nödvändiga förnyelsearbete och parternas samsyn på det nya Byggavtalet, säger Lennart Wallander.

– Vi måste vårda och följa det nya Byggavtalet, annars blir det bara en ny bok som ersätter den gamla.

Björn Dickson - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.