Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

NCC om framgångarna i byggavtalet

Publicerad: 18 april 2016, 10:27

Svante Hagman är glad över att strejken är över

Foto: Sten Jansin

Utökat förhandlingsmandat för fackliga förtroendemän en seger, enligt Svante Hagman, affärsområdeschef NCC Infrastructure.


Ämnen i artikeln:

NCCavtalsrörelseSvante Hagman

– Att vi nu kunnat enas om frågan om utökat förhandlingsmandat för fackliga förtroendemän innebär att vi kan jobba vidare med mer företagsanpassade överenskommelser. Det är ett steg i rätt riktning mot förenkling och modernisering av hela branschen, säger Svante Hagman, affärsområdeschef NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Han menar dock att ackordslönerna bör avvecklas.

– Från NCC:s sida vill vi fortfarande kunna erbjuda månadslön. Vi menar att ackorden har spelat ut sin roll. Månadslön skapar trygghet för våra anställda och förutsägbarhet för oss och våra kunder, säger Svante Hagman.

Satsningen på jämställdhet och mångfald lyfts också fram är två viktiga framtidsfrågor av NCC.

– Vi har ett gemensamt ansvar att förnya branschen, inte minst att öka jämställdheten och mångfalden. Det är bra att Byggnads är med på tåget, säger Svante Hagman, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.