Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Ny försäkring för BI:s medlemmar

Publicerad: 18 maj 2010, 09:25

Lägre premier på marknaden i Sverige kommer byggarna till del.


Sveriges Byggindustrier, BI, har tecknat nytt avtal om företagsförsäkring för medlemsföretagen. Den här gången kommer försäkringen från försäkringsbolag med verksamhet i Sverige.

– Tidigare hämtade vi försäkringen från marknaden i London men numera är premierna lägre på försäkringsmarknaden i Stockholm. Det är naturligtvis en fördel för de svenska byggföretagen, säger försäkringsmäklare Rikard Öijermark på försäkringsmäkleriet Brim.

Det är Brim som har sytt ihop försäkringslösningen. Brim hjälper också de företag som tecknar försäkringen med kontraktskrivningen eftersom det handlar om komplicerad entreprenadjuridik.

Tidigare var det HSB Engineering i London som var försäkringsbolaget bakom BI:s medlemsförsäkring. Detta HSB har ingenting med svenska HSB att göra.
I och med det nya avtalet är det norska Gjensidige och schweiziska Zurich som, med sina svenska verksamheter, tillsammans står bakom försäkringen i ett så kallat koassuransavtal.

– Det är en fördel att ett par försäkringsbolag delar på risken när det handlar om stora risker, vilket ofta är fallet i byggsektorn, säger Rikard Öijermark.

Av BI:s 3 000 medlemsföretag har i dag omkring 550 tecknat försäkringen.
Alla medlemsföretag, liksom företag som just har sökt om medlemskap men ännu inte blivit medlemmar, kan teckna försäkringen.

– Som medlem i BI kan man teckna den här försäkringen och därefter behöver man i princip inte tänka mer på sina försäkringsfrågor. Det är en bekväm lösning, säger Lars Sandström som har arbetat med försäkringsfrågor för specialföretag på BI sedan tidigt 90-tal.

Försäkringen gäller alla slags entreprenader utan undantag. Den gäller för pågående projekt och tio år efter entreprenadtiden. Förutom företagsförsäkring innehåller paketet fullgörandeförsäkring, motorfordonsförsäkring samt vd- och styrelseansvarsförsäkring.

Björn Dickson - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News