Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Nygammal förbundsledning i Byggnads

Publicerad: 7 juni 2010, 10:00

Byggnadskongressen valde under fredagen en ny förbundsledning. Valen gäller till 2012 då Byggnads har en extrakongress.


Två personer omvaldes och stannade på sina poster, Hans Tilly och Torbjörn Johansson, medan två personer gick in på nya poster: Johan Lindholm och Torbjörn Hagelin.

Kongressen beslutade att enhälligt välja om Hans Tilly till ordförande för byggnads i två år. Hans Tilly har varit ordförande i Byggnads i åtta år.

Hans Tilly är 60 år och går i pension 2012, då har Byggnads en extrakongress.

Johan Lindholm, ordförande i Byggnads avdelning i Stockholm - Byggettan, valdes av kongressen till ny 2:e ordförande i Byggnads.

Johan Lindholm är 46 år och i yrkesbeviset står det träarbetare. Han fick sina första fackliga uppdrag i början på 1990-talet, blev ordförande i Byggettan i december 2005 och ledamot av förbundsstyrelsen på kongressen 2006.

Till förbundssekreterare valdes Torbjörn Hagelin, 49 år, även han träarbetare.

Hans fackliga karriär började med ett uppdrag 1988 och fortsatte med en anställning 1995 i avdelningen på Gotland. Han kom till förbundskontoret 2001 och har sedan dess jobbat med förhandlingsfrågor.

Det som blir hans stora utmaningar är att öka medlemsantalet men också att få den nya organisationen på plats ute i landet innan den 31 december 2011.

Torbjörn Johansson blev vald till avtalssekreterare av en enhällig kongress. Torbjörn Johansson är 46 år och ursprungligen snickare från Skara.

Han började år 1996 som ombudsman på Byggnads avdelning 6 i Trollhättan. 1999 började han som förhandlingsombudsman på förbundskontoret. De senaste åren har han varit chef för förhandlingsenheten, en tjänst som nu Torbjörn Hagelin tillträder.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.