söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Nytt varsel från Götenehus – 25 anställda inom hustillverkningen drabbas

Publicerad: 3 januari 2023, 13:22

Andreas Gustafsson, vd Götenehus.

Foto: Daniel Strandroth/Strandroths fotografi

Götenehus varslar 25 anställda inom småhusproduktionen. Orsaken är en kraftigt minskande orderingång, enligt ett pressmedelande.

Ämnen i artikeln:

Svepetvarselbyggkonjunktur

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är den höga inflationen och de stigande räntorna som i kombination med stora kostnadsökningar på byggmaterial lett till att Götenehus nu varslar 25 kollektivanställda inom hustillverkningen vid den egna fabriken i västsvenska Götene. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Så sent som i oktober gick Götenehus ut med ett varsel – även den gången gällde det 25 anställda. Men nu är det alltså dags igen. Det aktuella varslet beräknas leda till sänkta kostnader på årsbasis om 15 miljoner kronor.

Läs mer: Boverket kapar byggprognos: ”Dramatiskt ändrade förutsättningar”

Läs mer: Obos varslar 70 medarbetare inom hustillverkningen

Framförallt är det inom affärsområdena Villor och fritidshus samt Bostadsutveckling som konjunkturnedgången slagit som hårdast.

– Under det tredje kvartalet 2022 sålde vi en tredjedel av vad vi sålde under samma period 2021. Det är för att anpassa vår verksamhet till de nya förutsättningarna som vi har tvingats lägga detta varsel, säger Götenehus Groups vd Andreas Gustafsson, i en kommentar.

De första effekterna av varslet kommer enligt Götenehus att märkas av under andra kvartalet 2023 och får full effekt från sommaren 2023. Inga kunder uppges påverkas av åtgärderna.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev