Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggavtal & Löner

Ofta strid om ackordens riktpunkt

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Byggföretag som är anslutna till Sveriges Byggindustrier går ofta ihop och förhandlar med Byggnads om en riktpunkt som sedan gäller samtliga av företagens byggen i regionen. De vill på så sätt ta ett fastare tag om lönebildningen och motverka löneglidning.

-Löneglidning på grund av ökad produktivitet är bra men annan löneglidning tycker vi inte om, säger Per Helgesson, förhandlingschef på BI.

Ackord ska vara ett prestationslönesystem - inte ett förhandlingssystem.
Gemensamma beslut om riktpunkten har tagits i bland annat Örebro, Stockholm och i Gävle där en konflikt liknande den i Jönköping nyligen utspelade sig.

-Om vi i företagen kan jobba tillsammans med de här frågorna så är det bra, säger Hans Hörnqvist, Skanska.

Tidigare var det istället så att förhandlingarna sköttes på varje enskild arbetsplats.

-Vi har märkt en tydlig strategi att BI gör allt för att hålla nere riktpunkten och det har vi inte sett tidigare, säger Torbjörn Johansson, ombudsman på Byggnads förhandlingsavdelning.

Han tycker att fokuseringen på riktpunkten är fel.

-Istället för att höja riktpunkten puttar de in fler timmar i projekten för att få upp lönerna. Det är att förstöra avtalet, säger Torbjörn Johansson.

Per Helgesson vill inte tala om någon ny gemensam strategi:

-Däremot tycker vi oss märka att Byggnads har en strategi att vilja höja lönerna utan motsvarande produktivitetshöjning.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.