Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Positivare tongångar mellan parterna

Publicerad: 21 mars 2016, 10:53

Ryktet om att Byggnads skulle varsla om strejk har inte besannats.


Ämnen i artikeln:

ByggnadsSveriges Byggindustrier

Att Byggnads avvek från avtalsförhandlingarna under onsdagen förra veckan gjorde att läget i avtalsförhandlingarna kändes minst sagt svajigt. Det förekom även rykten om att Byggnads skulle varsla om strejk redan förra veckan. Men nu har samtalsklimatet normaliserats, enligt Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef på Sveriges Byggindustrier.

Torsdagens samtal blev av trots att facket först ville ställa in. Byggnads kom till förhandlingsbordet, ett par timmar senare än planerat. På dagordningen stod bland annat en genomgång av parternas yrkanden.

Enligt Mats Åkerlind blev det till slut bra samtal mellan parterna.

– Det känns som att vi närmar oss varandra lite. Vi har nog samma problembild, även om vi inte har samma lösningar. Det var bra samtal, säger han.

Det goda samtalsklimatet fortsatte även under fredagens samtal. Nu är avtalsförhandlingar inplanerade varje dag i veckan fram till påsk och även veckan därefter fram till att avtalet löper ut den 31 mars.

Nomi Melin Lundgren

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.