Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

Rejlers varslar i Sverige

Publicerad: 22 februari 2016, 09:33

Kärnkraftsindustrins inbromsning är en del av orsaken till Rejlers lönsamhetsproblem. Barsebäcks reaktorer stängdes 1999 respektive 2005.

Foto: Wikimedia

Rejlers varslar 125 medarbetare i Sverige. Orsaken är en minskad efterfrågan på Rejlers tjänster inom vissa delar av industrin. Varslet gäller i första hand medarbetare inom affärsområdet Technology.


Ämnen i artikeln:

varselRejlers

I samband med att Rejlers bokslut blev offentligt i början av februari stod det klart att den svenska verksamheten dras med bristande lönsamhet. Peter Rejler, vd och koncernchef, meddelade då att det fanns planer på kraftiga åtgärder för att förbättra lönsamheten. Varslet är en första åtgärd.

– Vi har under en längre tid haft lönsamhetsproblem inom delar av affärsområdet Technology. Det här är en nödvändig åtgärd även om det är tråkigt att behöva varsla medarbetare om uppsägning, säger Jonas Thimberg, vd Rejlers Sverige.

Lönsamhetsproblemen i Rejlers Sverige beror enligt ledningen på att en minskad efterfrågan inom vissa delar av industrin. Det hänger ihop med kärnkraftsindustrins inbromsning, besparingsprogram inom gruvindustrin och prispress inom tillverkande industri. Samtidigt ser Rejlers en ökande efterfrågan på deras tjänster inom bland annat bygg.

Av de totalt cirka 1 000 medarbetarna inom Rejlers Sverige varslas 125 stycken. Rejlers förhandlingar med de fackliga organisationerna inleds inom en vecka.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

varselRejlers

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.