Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggavtal & Löner

WSP:s anställda kan tas ut i strejk

Publicerad: 6 april 2016, 11:17

Sveriges Ingenjörer och Unionen varslar om konflikt. 18 april går 10 000 medlemmar ut i strejk.

Foto: Johanna Åfreds

Sveriges Ingenjörer och Unionen varslar om konflikt. 18 april går 10 000 medlemmar ut i strejk.


Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Konfliktfrågan gäller, enligt Sveriges Ingenjörer och Unionen, rätten till flexpension där de inte tycker att de fått något gehör från arbetsgivarorganisation Almega. Flexpension är en avsättning till tjänstepensionen för anställda och bättre möjligheter att jobba mindre i slutet av arbetslivet.

– Flexpensionen är mycket viktig. Den bidrar i hög grad till ett hållbart arbetsliv då vi behöver jobba allt längre upp i åldrarna. Det är också en rättvisefråga för våra medlemmar. Flexpensionssystemet finns sedan flera år på den övriga arbetsmarknaden, men Almega har hittills vägrat att införa det för sina tjänsteföretag, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer.

För Sveriges Ingenjörer innebär det att närmare 1 500 medlemmar i branscherna IT, Telekom och STD (teknikkonsulter) varslas om strejk den 18 april. Företag som berörs om inte avtal nås är bland annat TeliaSonera, Tieto och WSP.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News