Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Brödraduo tar över i ledningen

Publicerad: 28 februari 2020, 09:28

Michael Sundhäll, ny vd, och Roberth Sundhäll, ny vice vd, för Byggdialog

Foto: Byggdialog

ByggDialog ändrar om i ledningen. Det är grundaren Jörgen Sundhäll som i samband med pensionen lämnar över till sönerna Michael och Robert.


Ämnen i artikeln:

Byggdialog

Efter 13 år som vd för ByggDialog lämnar Jörgen Sundhäll över stafettpinnen och det operativa ansvaret till sönerna Michael och Roberth Sundhäll. Michael blir ny vd för företaget och Roberth vice vd.

– Det känns jätteroligt. Vi brinner för företaget och går in i rollerna med väldigt mycket energi och vi har målet att fortsätta på den inslagna vägen med fortsatt tillväxt och att enbart arbeta med partnering, säger Michael Sundhäll till Byggindustrin.

Båda bröderna har länge varit med i bolaget. Michael Sundhäll har närmast varit projektchef i Stockholms- och Uppsalaregionen. Innan dess var han inköpsansvarig. Roberth Sundhäll har de senaste åren haft rollen som projektledare och IT-samordnare i företaget. Som vice vd kommer han ha stort fokus på verksamhetsfrågor, utveckling och digitalisering.

ByggDialog grundades 2007 med visionen att skapa en bättre och helt ärlig byggbransch genom att enbart arbeta i partneringsamverkan. Jörgen Sundhäll har varit med från start som delägare och vd för företaget men går nu vidare in i rollen styrelseordförande.

Nischade mot partnering

Bolaget, som har runt 190 anställda och omsatte 1,7 miljarder kronor 2019, har sitt säte i Karlstad, men är verksamma på ett flertal orter i Sverige med kontor även i Stockholm och Göteborg.

– Vi är nischade mot partnering och offentliga beställare då vi arbetar främst med sjukhus, skolor och industriprojekt, säger Michael Sundhäll.

Jörgen Sundhäll berättar i ett pressmeddelande att han kommer att vara precis lika engagerad som tidigare även om det blir från en annan position.

– Det har varit roliga år och jag vill tacka alla medarbetare som alla varit med och bidragit till ByggDialogs utveckling. Nu är det dags för mig att lämna över till Michael och Roberth, och det gör jag med fullt förtroende, säger Jörgen Sundhäll.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Byggdialog

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News