Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Byggindustrin kan bli Årets Tidskrift

Publicerad: 3 oktober 2019, 08:31

Byggindustrin har nominerats till det prestigefyllda priset Årets Tidskrift. ”Kul att hårt slit lönar sig”, säger chefredaktör Anders Carlén.


Tidningen Byggindustrin var fram till mars i år en veckotabloid och gjordes därefter om till ett magasin.

Nykomling i tidskriftsbranschen

Sveriges tidskrifter har nu valt ut Byggindustrin som en av de titlar som kan ta hem det prestigefulla priset Årets Tidskrift i kategorin fackpress print.

– Det känns extra kul med tanke på att vi är nykomlingar i tidskriftsbranschen. Att vi på så kort tid lyckats omvandla Byggindustrin till en tidskrift som juryn anser vara en av landets bästa är ett kvitto på att hårt slit lönar sig, säger chefredaktör Anders Carlén.

En laginsats

Omställningen har skett med stor entusiasm från redaktionens sida och tagits emot väl av läsekretsen.

Möjligheten att fördjupa sig har varit en bidragande anledning till magasinets framgång, anser Anders Carlén som vill att läsare av Byggindustrin ska få en välformulerad upplevelse som både kan roa och oroa.

– Det här är en laginsats där jag har glädjen att jobba med en mycket kompetent och kunnig redaktion som vet vilka ämnen och frågor som ligger Byggindustrins läsare varmt om hjärtat.

Övriga titlar som tävlar om priset i kategorin fackpress print är Företagshistoria, Hemslöjd och Motdrag.

Se alla nominerade i till Årets Tidskrift här.

Vinnarna av Tidskriftspriset utses i 12 kategorier på Tidskriftsgalan den 6 november

Juryns kommentar till nomineringen

Byggindustrin
Renovera gamla byggnader brukar man göra varsamt. Men den här 90-åringen har fått både ny fasad och helt ny inredning. Resultatet imponerar, nya Byggindustrin är engagerande, redaktionellt ambitiös och har en formmässig tonträff som skapar ett starkt fundament inför framtiden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.