Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggfolk

BYGGKONKURSER: John fick 60 000 när han skrev på

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR
& FREDRIK KARLSSON

29-årige John var målvakt för en entreprenadfirma norr om Stockholm som gick i konkurs för några år sedan.

- Jag fick 60 000 rakt i handen när jag skrev på papperen och sedan fick jag 8 000 varje gång jag var och hämtade ut pengar. De lockade kunderna med tio procents rabatt vid snabb betalning och då hade de räknat ut att det skulle bli postväxlar. Det var bara jag som kunde plocka ut dem eftersom jag stod som boss. Det blev ett himla åkande mellan olika växlingskontor.

John hade en trasslig uppväxt och satt under många år fast i missbruk och kriminalitet. I dag har han fått ordning på sitt liv och har både familj och jobb, men när han blev tillfrågad om han kunde tänka sig att ställa upp som målvakt var han, som han själv beskriver det, tämligen "trasig".

Männen bakom det kriminella företaget drev även en svartkrog som han brukade frekventera och så uppstod kontakten.

- Fast de var inte så smarta om de ville dölja spåren till sig själva. Om jag nu var boss på papperet hade det ju varit bra om killarna som fick lön också trodde att jag var chef, men företagarna betalade ut lönerna själva. Så när det blev rättegång kunde jag bara sitta tyst och låta dem ljuga sig fast, och det var därför domstolen
köpte att jag bara varit målvakt så jag kom undan med skyddstillsyn.

FOTNOT: John heter egentligen något annat

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.