Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Byggnads avser begär medling

Publicerad: 6 februari 2009, 13:39

Sveriges Byggindustrier vill inte betala ut en löneökning. Hans Tilly, ordförande i Byggnads, vill undvika konflikt och  vänder sig nu till Medlingsinstitutet för att få hjälp.


Sveriges Byggindustrier (BI) har i en skrivelse till sina medlemsföretag uppmanat dem att inte betala ut den tidigare överenskomna löneökningen med 3,40 kr/tim från 1 april 2009. Det betraktas som en stridsåtgärd. Därför avser Byggnads att begära medling hos Medlingsinstitutet.

Sedan i höstas pågår en förhandling mellan Byggnads och BI om ett nytt och samlat byggavtal. Det nya avtalet syftar till att förenkla och förbättra för att skapa ordning och reda i branschen.

- Vår uppfattning är att konflikt ska undvikas till varje pris. När nu BI väljer att föra in lönefrågor i avtalsförhandlingarna, och på det sättet vidtar en stridsåtgärd, väljer vi att vända oss till Medlingsinstitutet för att få deras hjälp, säger Hans Tilly, ordförande i Byggnads i en kommentar.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.