Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Byggtjänsts nya vd snart på plats

Publicerad: 7 januari 2021, 10:42

Kajsa Hessel tillträder den nya tjänsten den 1 april 2021.

Kajsa Hessel har utsetts till ny vd för Svensk Byggtjänst. Hon kommer närmast från tjänsten som regionchef hos Sweco.


Ämnen i artikeln:

Svensk ByggtjänstSweco

Kajsa Hessel tillträder den nya tjänsten den 1 april och efterträder Urban Månsson som valt att lämna efter fem år som vd, skriver Byggtjänst i sitt pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla Svensk Byggtjänst, säger Kajsa Hessel. För mig är Svensk Byggtjänst den samlande kraft som Sverige behöver för att lyckas skapa en riktigt hållbar, effektiv och produktiv samhällsbyggnadssektor. Det är en stor ära att få möjlighet att vara med och driva en sådan meningsfull och viktig verksamhet.

– Vi i styrelsen är mycket glada över att Kajsa tackat ja till att vara med och leda bolagets framtida utveckling, säger Svensk Byggtjänsts ordförande Ingela Lindh. 

Läs även: Kajsa Hessel är Årets Samhällsbyggare: ”Priset visar att branschen har förändringsvilja” 

Kajsas bakgrund och erfarenhet från såväl förlagsbranschen med digitalisering av produkter och tjänster, som från ledningsarbete inom hållbarhetsområdet rimmar väl med Svensk Byggtjänsts framtida utvecklingsarbete. Vi har tagit stor hänsyn till dessa områden i rekryteringsprocessen.

– Vi har stora utmaningar framför oss i vår bransch. Hållbarhetsfrågorna måste fortsätta att integreras i de dagliga processerna och digitaliseringens alla möjligheter behöver användas för att skapa en bransch i samklang med omvärldens krav. Svensk Byggtjänst står idag på stabil grund inte minst tack vare avgående vd Urban Månsson arbete och bolaget ska även i framtiden vara samhällbyggnadsbranschens självklara kunskapscentrum, säger Ingela Lindh.

Läs även: Unik undersökning om machokulturen – diskriminerande skämt värsta problemet 

Byggtjänst beskriver att Kajsa Hessel sedan 1999 har verkat i ledande befattningar inom kunskapsintensiva tjänsteföretag så som rekryteringskonsulting, informationsförlagsverksamhet, konsulting inom byggprojektledning och nu senast installationsprojektering. Sedan 2017 har hon aktivt drivit branschens hållbarhetsfrågor inom Etiska Rådet och som ordförande för branschföreningen Byggcheferna. 2020 blev hon utsedd till Årets Samhällsbyggare.

 

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Svensk ByggtjänstSweco

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.