Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Chalmersstudenter vinner Nordbyggs tävling

Publicerad: 30 januari 2014, 10:46

Pauline Algeröd och Daniel Karlsson, arkitektstudenter på Chalmers, står bakom det vinnande bidraget i tävlingen Nya ögon på glas. Deras kafé Bärande möte byggs upp i entréhallen på Nordbygg i början av april.


– Det känns helt underbart att vi vann! I vårt förslag, Bärande möte, förändrar vi synen på glaset genom att låta det bära. Det som vanligtvis är bärande, betongen, använder vi istället dekorativt för att förhöja det material som vi vill visa, säger Pauline Algeröd och Daniel Karlsson i ett pressmeddelande.

Tävlingen arrangeras av Nordbygg och Svenska Teknik & Designföretagen i samarbete med Glasbranschföreningen, Svensk Planglasförening samt Sveriges Arkitekter.

Tävlingen Nya ögon på… riktar sig till arkitektstudenter och har arrangerats två gånger tidigare, då med fokus på trä respektive stål. Syftet med tävlingen är att lyfta fram ett enskilt materialslags möjligheter och goda egenskaper.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News