Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggfolk

De gör upp om Stålbyggnadspriset

Publicerad: 11 April 2013, 11:58

Åtta projekt har nominerats till slutbedömningen till Stålbyggnadspriset 2013. Priset – som delas ut vart annat år – ska främja projekt som på ett innovativt och arkitektoniskt tilltalande sätt har utnyttjat stål i den bärande konstruktionen.


”Syftet är att uppmuntra till användandet av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. Men inte minst är priset till för att uppmärksamma arkitekter, ingenjörer och företag som väljer att utnyttja stålets egenskaper på ett tydligt och väl exponerat sätt”, skriver Stålbyggnadsinstitutet i ett pressmeddelande.

Senast det begav sig (2011) vann Skivfilterbyggnaden på Ryaverket i Göteborg. Den här gången är det en välblandad mix av olika typer av projekt som tävlar: några broar, en tågstation, ett shoppingcenter, en arena, en kyrka och en studio.

De här åtta bidragen går vidare till en slutlig bedömningsomgång där juryn studerar projekten noggrannare och stämmer av projektens kvaliteter mot Stålbyggnadsprisets bedömningskriterier. Juryn kommer att presentera en vinnare av Stålbyggnadspriset 2013 och övriga pristagare i samband med Stålbyggnadsinstitutets Materialseminarium den 15 maj på Strand Hotell i Stockholm.

Juryn består av Henrik Rundquist, Rundquist arkitekter, Helena Glantz, Urban Design, Björn Uppfeldt, Projektengagemang, Tomas Alsmarker, Tyréns, Johan Söderqvist, vd SBI och Lars Hamrebjörk, redaktör på Stålbyggnad.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.