Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Derome tar hållbarhetschef från NCC

Publicerad: 18 februari 2021, 08:35

Foto: Erik Mårtensson

Derome siktar på att bli klimatneutralt till 2030. För att driva arbetet anställer de en ny hållbarhetschef med bakgrund närmast från NCC Building.


Ämnen i artikeln:

DeromeNCChållbart byggandeKlimatneutralitet

Den 24 maj börjar Pernilla Löfås sin nya tjänst som hållbarhetschef på Derome. Hennes uppddrag är att driva koncernens hållbarhetsarbete mot klimatneutralitet 2030.

Ett av företagets mål, vid sidan av att bli en klimatneutral koncern till 2030, är att bygga Sveriges första klimatneutrala bostadsområde. Som hållbarhetschef kommer Pernilla Löfås att leda arbetet med dessa mål tillsammans med kolleger inom Derome.

- Med sin kunskap och erfarenhet kommer hon att kunna hjälpa oss att nå våra hållbarhetsmål och därmed stärka både Deromes och våra kunders konkurrenskraft, säger, koncernchef Magnus Andersson på Derome.

Pernilla Löfås har lång erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom miljö och hållbarhet. De senaste sju åren har hon drivit utvecklingen på NCC Building inom materialval, avfall, cirkulärt byggande och klimatberäkningar samt projektlett arbetet med en handlingsplan för klimatneutralitet. Pernilla är utbildad kemist med miljökompetens och har tidigare arbetat som senior forskare inom läkemedelsindustrin.

- Jag ser fram emot att, med kunden och affären i fokus, fortsätta driva Deromes utveckling av hållbara produkter och arbetssätt. Derome vill vara i framkant och utmana både sig själva och branschen. Det lockar mig, säger Pernilla Löfås.

Läs även: Derome nyfikna på demontering 

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.