Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggfolk

"En mötesplats med både spets och bredd"

Publicerad: 6 September 2017, 09:06

Rudolf Antoni, Vice vd och näringspolitisk chef, Fastighetsägarna GFR

Foto: Fastighetsägarna

Den 11-12 september 2018 hålls Nordic Property Expo på Svenska Mässan i Göteborg. Vi frågar Rudolf Antoni, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna, om den nya konferensen och mässan.


För vilken gång i ordningen arrangerar ni Nordic Property Expo?
– Det är första gången vi arrangerar Nordic Property Expo men ambitionen är att den ska vara årligen återkommande från och med 2018. Det behövs en ny modern mötesplats för framtidens fastighetsbransch i Norden. Det finns många mässor och seminarier, men ingenstans där du kan få allt på en gång, där du kan träffas för att nätverka, göra affärer, få ny kunskap och ta del av branschnyheter.

Vilka är de primära målgrupperna?
– Eftersom vi kombinerar branschmässan med ett tungt seminarieprogram och dessutom en investerarutställning så riktar vi oss till hela fastighetsbranschen och hela stadsbyggnadssektorn, politiker och andra beslutsfattare. Är du involverad i att investera, planera, bygga eller förvalta fastigheter i Norden så är det här rätt plats för dig.

Varför behövs den här mässan?
– Vi på Fastighetsägarna har under en längre tid eftersökt en svensk mötesplats som samlar Nordens fastighetsbransch för att trygga vår framtida utveckling. Detta är en helt ny konferens, mötesplats och mässa som omfattar allt från investeringsstrategier till effektiv fastighetsförvaltning. Här träffar beslutsfattare från hela fastighetsbranschen politiker, makthavare och specialister som ger insikter och nya perspektiv inför framtiden.

Vad tycker du är höjdpunkten under dagarna?
– Seminarieprogrammet har börjat ta form men mycket är inte officiellt ännu. Något som jag ser fram emot mycket är att höra Jon Copestake, analyschef inom retail på The Economist i London. Han kommer att presentera färsk branschinformation från EIU:s världsomspännande Liveability-undersökning. En undersökning som baseras på 140 städer och rangordnar vilka som är de bästa respektive, sämsta ställena att bo på.

Hur många besökare förväntar ni er?
– Det blir nog några tusen besökare per dag. Vi kommer att leverera en mötesplats med både spets och bredd, så jag hoppas att fastighetsföretagen kommer med hela manskapet till årets branschevent.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.