Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Han är elinstallatörens nya CFO

Publicerad: 22 januari 2020, 13:18

Mats Johansson är ny CFO på Assemblin El.

Mats Johansson har rekryterats till rollen som CFO på Assemblin El, elinstallationsbolaget som är en del av den nordiska Assemblinkoncernen.


Mats Johansson är född 1981, och har haft flera chefspositioner på skadesaneringsföretaget Polygon (tidigare Munters). Han har bland annat varit CFO för Polygons verksamhet i USA, Kanada och Singapore och i Sverige, Danmark och Polen.

Mats Johansson kommer närmast från rollen som Group CFO på Nordic Flanges Group AB och innan dess som CFO/interims-vd för den nordiska verksamheten på United Technologies Corporation.

– Assemblin El har en stark position på den svenska marknaden och vi växer hela tiden, både organiskt och genom förvärv. Med sin yrkesmässiga bakgrund och sin erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt kommer Mats Johansson att kunna bidra till vår fortsatta framgång på ett mycket bra sätt, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El, i ett pressmeddelande.

Mats tillträder den nya rollen 18 februari 2020. Han ersätter nuvarande CFO Daniel Klerdal, som tar rollen som strategichef på Assemblin El.

– Assemblin är inne i en spännande fas och jag ser fram emot att vara med på företagets fortsatta resa, säger Mats Johansson.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News