Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Han är första certifierade innovationsledaren inom bygg

Publicerad: 13 mars 2019, 10:07

Jan Kohvakka på teknikkonsultföretaget Incoord är en av ett tjugotal personer i världen som har certifierats som innovationsledare enligt ISO 17024. Och den enda i byggsektorn.


Det finns endast ett tjugotal personer i världen som har en personcertifiering inom innovationsledning. En av dem är fastighetsingenjör Jan Kohvakka på Incoord som nyligen fick sitt certifikat. Det gör honom till den enda certifierade innovationsledaren inom byggsektorn.

– Det är så klart fantastiskt kul. Delvis blir det en verifiering för mig själv, samtidigt skapar det en legitimitet i det fortsatta arbetet med att bygga en inkluderande innovationskultur på Incoord, säger Jan Kohvakka, verksamhetsutvecklare på Incoord och certifierad innovationsledare.

Certifieringen av innovationsledning har tagits fram av Rise, Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner, för att lyfta och professionalisera yrket innovationsledare.

– Detta är världens första och enda personcertifiering av innovationsledare. Att bli certifierad innovationsledare innebär höga krav och en viktig del är erfarenheten. Yrket kräver både strategiskt tänk och mer praktiskt handlande och det undersöker vi under examinationens gång, säger Magnus Karlsson, ordförande för Innovationsledarna samt forskare inom innovationsledning på KTH i ett pressmeddelande.

– Det känns seriöst att certifieringen sker enligt ISO och att kraven ändå är rätt rigorösa. Nu sätter vi ribban högt för alla efterkommande länder som också ska personcertifiera innovationsledare, berättar Jan Kohvakka.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News