Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Han har gjort ledstänger till en familjesak

Publicerad: 4 februari 2019, 05:00

Sture Wiklunds farfar Axel Viklund startade ledstångssvarvandet på Wiklunds Ledstångssnickeri. Sture tog över efter sin far Lars och farbror Arnold. Men det var inte på något sätt en självklarhet.

Foto: Martina Strand Nyhlin

I tre generationer har släkten Viklund drivit Wiklunds Ledstångssnickeri i Piteå. Sedan 1985 är det Sture Wiklund som försörjer hela Norrland med rundsvarvade ledstänger. Trots att han nu nått pensionsålder är han inte sugen på att sluta än på ett tag.


Stures farfar Axel Viklund startade företaget 1935 och jobbade då främst med träbyggnation. När de byggde en villa åt en disponent på Assi, som pappersbruket i Piteå hette då, ville

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.