Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Han ska utveckla Skanskas affärer

Publicerad: 26 januari 2021, 14:50

Marcus Andersson blir ny affärsutvecklingschef på Skanska projektutveckling kommersiellt region Stockholm/Norr.

Foto: Skanska

Skanska har utsett Marcus Andersson till ny affärsutvecklingschef för
marknadsområde Stockholm/Norr inom region Projektutveckling
kommersiellt.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Regionen Projektutveckling kommersiellt fokuserar på utveckling av fastigheter över hela landet i produktsegmenten samhällsfastigheter, kontor och hotell.

Marcus Andersson tillträder sin nya befattning omgående och efterträder därmed Ahmed Galijasevic som valt att avsluta sin anställning. 

– Det känns väldigt roligt att få välkomna Marcus som ny affärsutvecklingschef för marknadsområde Stockholm/Norr. Marcus är en trygg och tydlig ledare men vi ser även att han med sin mångåriga och breda kompetens kommer att stärka oss i de kund- och kommunbearbetningar som ligger framför oss där vi strävar mot att vara en ledande samhällsutvecklare , säger Joakim Åkesson, regionchef Projektutveckling kommersiellt, Skanska Sverige i ett pressmeddelande. 

Marcus Andersson har en bred erfarenhet inom Skanska, främst inom byggverksamheten men även inom projektutveckling av bostäder och kommersiella fastigheter, bland annat på Uppsalamarknaden. Han har drygt 13 års erfarenhet av personalledande befattningar, senast som regionchef för Hus Stockholm Bostäder.

Själv ser han fram emot sin nya roll.

– Det känns otroligt spännande att få förmånen att leda marknadsområde Stockholm/Norr mot nya framgångar. Skanskas fokus på projektutveckling gör att vi särskiljer oss från många andra bolag och möjliggör för oss att bygga ett bättre samhälle, säger Marcus Andersson i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.