Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Han tar över som vd i växande byggbolaget: ”Orderstocken är dubbelt så stor just nu”

Publicerad: 1 september 2021, 10:42

Robin Ferlesjö är ny vd för Thage i Skåne. Det sydsvenska byggbolaget har gott om ”Det är en spännande tid att ta över”, säger Robin Ferlesjö.

Foto: Thage

Robin Ferlesjö är ny vd i Thage i Skåne. Han har arbetat i bolaget sedan 2010 och har de senaste fyra åren varit entreprenadchef.


Ämnen i artikeln:

Södra SverigeSkåne

Robin Ferlesjö gjorde sin första dag på jobbet som vd den första september. Så mycket annorlunda har det hittills inte känts, menar han. Sedan två år tillbaka har han haft en tillika-roll som vice vd och introducerats i rollen som vd av företrädaren Per-Åke Isacsson, som att finnas kvar inom som senior rådgivare och vice vd i Thage-koncernen,

– Under den tiden har det varit officiellt att jag skulle gå in som vd när Per-Åke kliver ner, så det har varit en planerad övergång, säger Robin Ferlesjö.

Robin Ferlesjö har arbetat inom Thage i Skåne sedan 2010 då han började som projektingenjör. Därefter har han arbetat som arbetschef, entreprenadchef och nu senast entreprenadchef och vice vd. Han kliver in i den nya rollen som vd i ett spännande läge.

LISTA: Sju nödvändiga satsningar i Syd enligt Byggföretagen

– Det händer väldigt mycket just nu. Vi är ödmjuka inför att andra branscher har drabbats av coronapandemin, men för bygg har det faktiskt rullat på bra. Normalt har vi en orderstock på cirka en miljard. I dag ligger den på det dubbla, två miljarder. Det är en spännande tid och vi är väl rustade organisatoriskt för att klara det, säger Robin Ferlesjö.

En stor del av orderstocken består av två större projekt, det ena är Rättscentrum i Kristianstad, tidigare omskrivet i Byggindustrin, som kommer att pågå till 2024. Det andra är ett  stort Malmöprojekt, som ännu inte har offentliggjorts.

– Vi försöker att blanda större och mindre uppdrag. Vår styrka är att vi har kompetens att hantera projekt i alla storlekar, säger Robin Ferlesjö.

Thage-koncernen har i dag cirka 400 medarbetare och omsätter 1,2 miljarder kronor. Direktivet från ägarna är att bolaget ska fortsätta växa med bibehållen lönsamhet.

Kommer ni att rekrytera nya medarbetare den kommande tiden?

– Ja, vi söker personal på flera olika roller. Att jag går in som vd och att Ola Birgersson tar över min roll som entreprenadchef innebär också att det blir en intern rörlighet, säger Robin Ferlesjö.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Södra SverigeSkåne

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News