Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

”Hemmajobb ger möjlighet till reflektion”

Publicerad: 27 mars 2020, 14:31

Det är många som jobbar hemifrån just nu. Byggindustrin kommer under veckorna som kommer att ringa upp ett antal branschpersoner som befinner sig på "hemmakontoret". Peter Gustafsson, försäljningschef på Derome, är först ut.


Hallå där Peter Gustafsson, försäljningschef, Derome. Du jobbar hemifrån, varför?

– Jag har haft förkylningssymtom och följer därför våra rekommendationer att stanna hemma.

Hur funkar det att jobba hemifrån?

– Bra tycker jag. Det ger möjlighet till reflektion och analys. Sådant som man alltid borde ta sig tid för men inte alltid hinner. Jag tycker också att jag har kunnat tala med kunder och samarbetspartners i lugn och ro för omväxlings skull. Det känns riktigt bra.

Hur många befinner sig på din arbetsplats?

– Vi är cirka 500 personer inklusive produktion i Derome utanför Varberg. Alla är på plats på kontoret, givetvis undantaget de som är hemma sjuka eller med symtom.

Vilka arbetsuppgifter jobbar du med idag?

– Just nu gör jag en agenda för ett internt möte som vi ska ha på måndag. I övrigt så jobbar jag med diverse strategiska frågor, utvecklingsplaner och omvärldsanalyser.

Hur funkar er produktion just nu?

– Vi har full produktion över hela linjen och har kunnat bemanna genom att flytta runt personal och hjälpas åt.  Just nu så har vi fyllda lager och vi klarar oss bra.

Jobbar du också hemifrån för tillfället och vill berätta om hur det går och vilka projekt som ligger på ditt bord? Hör av dig till:

Johanna Åfreds, johanna@byggindustrin.se, 0707-123 243

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.