Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Hon är Årets byggkvinna 2021: ”Mitt jobb gör skillnad”

Publicerad: 23 april 2021, 12:57

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, är Årets byggkvinna 2021.

Foto: Privat

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, är den första att ta emot Byggföretagens nya utmärkelse Årets byggkvinna.


Ämnen i artikeln:

jämställdhet

Under ett digitalt event på fredagen avslöjades vem som skulle bli Årets byggkvinna 2021. 

LISTA: Branschens mest jämställda bolag

Som en av tre finalister valdes Emmalena Andersson, byggchef på Plåtslageri1, ut som vinnare till priset som delades ut för första gången.

– Priset betyder mycket för mig men även andra, då det visar hur viktigt det är att jobba med frågorna kring arbetsmiljö, jämställdhet och hela vår kultur i företagen. Det jobbet jag gör, gör skillnad. Tänk att jag fått vinna ett så fint pris och vara först ut någonsin, säger Emmalena Andersson i ett pressmeddelande.

Juryns motivering

”Emmalena har gjort en imponerande resa från det att hon började arbeta som plåtslagare i ung ålder till att i dag arbeta med frågor som utvecklar hela byggsektorn. Hon arbetar bland annat aktivt med att förbättra arbetskulturen, vilket är en av branschens viktigaste frågor. Vi imponeras av hennes driv och ser fram emot att följa hennes fortsatta resa.”

Övriga finalister till Årets byggkvinna var Emilia Carlman, produktionschef på NCC, och Stephanie Olsson, lagbas på Veidekke.

Ämnen i artikeln:

jämställdhet

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.