Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Hon är ny arkitekturchef på PE

Publicerad: 18 mars 2021, 08:34

Marika Axén tillträder som ny chef för PE:s arkitekturverksamhet.

Foto: PE

PE arkitektur har rekryterat en erfaren och stark ledare som får ansvar för hela arkitekturverksamheten.


Ämnen i artikeln:

NyrénsTema

Marika Axén tillträder som ny chef för PE:s arkitekturverksamhet och blir en del av företagets ledningsgrupp. Med omkring 130 arkitekter fördelade på sju orter inom husarkitektur, landskapsarkitektur och inredningsarkitektur blir hon ansvarig för en av Sveriges största arkitektgrupper.

– Med Marika får vi en kundfokuserad, engagerad och erfaren ledare med en stark kommunikativ förmåga. Hon har bred kunskap om marknaden och vet vad som krävs för att vår arkitekturverksamhet ska kunna ta ytterligare kliv under de kommande åren, säger Helena Hed, vd och Koncernchef på PE.

Marika Axén har arbetat som arkitekt i över 25 år och har erfarenhet från arkitekturens alla skolor. Hon har tidigare arbetat på bland annat Nyréns Arkitektkontor och anställdes 2007 på Tema Arkitekter som 2017 förvärvades av PE. På PE har Marika ansvarat för delar av arkitekturverksamheten men blir nu alltså chef för hela affärsområdet.

Hon är glad över förtroendet.

– Vi står inför stora utmaningar och vi på PE ska bidra till en positiv och hållbar utveckling tillsammans med våra kunder. I starka team med ingenjörer och andra specialister är det vi arkitekter som formar morgondagens byggnader och samhällen, säger Marika Axén, affärsområdeschef Arkitektur på PE.

Mer om PE Arkitektur

PE:s affärsområde Arkitektur består i dag av cirka 130 arkitekter och finns på sju orter runtom i Sverige.

 

Uppdragen finns mestadels inom stadsplanering, fastighetsutveckling, bostäder, kontor, hyresgästanpassning, handel, industri, skolor och offentliga rum.

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NyrénsTema

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.