Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Hon ska leda HMB i Falun: ”Vi har en välfungerande avdelning”

Publicerad: 2 juli 2021, 11:19

Elin Hasselgren, 32, är ny avdelningschef på HMB i Falun.

Foto: Maria Hansson

Elin Hasselgren är ny avdelningschef på HMB i Falun. Hon har jobbat i bolaget i sju år och har tidigare varit bygglovshandläggare på Söderhamns kommun och bygg- och projektledare på Grontmij.


Ämnen i artikeln:

HMB ConstructionAF Gruppen

Du har fram till den första juli varit projektledare på HMB i Falun. Nu blir du avdelningschef och ska leda 15 tjänstemän och runt 30 yrkesarbetare. Hur känns det? 

– Det känns jättekul och inspirerande. Det är en utmanande uppgift och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med alla fantastiska kollegor.

LÄS MER: Långt reportage om HMB och norska ägaren AF Gruppen

Vad blir ditt fokus den närmaste tiden?

–  Vi har en väl fungerande avdelning här i Dalarna. Jag behöver inte vända upp och ner på den, men kan bidra med små justeringar som leder till ett ännu bättre resultat.

Innan du kom till HMB arbetade du som konsult på beställarsidan. Vilka skillnader finns mellan att jobba som beställare och som entreprenör?

– Anledningen till att jag bytte var för att komma närmare produktionen. Det är det som är den största skillnaden.

Hur ser marknaden ut i Dalarna?

– Det finns ett stort behov av såväl bostäder som samhällsfastigheter, vilket kommunerna jobbar med. Så där kommer det att bli mycket att göra över tid. Dessutom blir det eventuellt ett nytt regemente i Falun, vilket kan leda till mycket jobb för oss!

Ämnen i artikeln:

HMB ConstructionAF Gruppen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.