Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Lista: Byggchefens främsta förebilder

Publicerad: 15 april 2021, 08:34

Henrik Ljungdahl, vd för MVB Astor Bygg, listar sina främsta förebilder i branschen.

Foto: MVB

Henrik Ljungdahl, vd för MVB Astor Bygg, inspireras av tidigare och nuvarande ledare. Här listar han sina tre främsta förebilder.


Ämnen i artikeln:

MVB Astor ByggMVB

I serien ”Mina förebilder” berättar branschens profiler om sina förebilder. Denna gång: Henrik Ljungdahl, vd för MVB Astor Bygg.

”Jag imponerades av hans detaljkunskap”

Bert Bergkvist, Bergkvist Bygg

”Min första chef och kollega, en medmänsklig och varm person. Jag ser honom som en förebild för hans förmåga att delegera och låta människor växa med uppgiften. Han kunde också lära ut sitt sätt att arbeta utan att vara allt för inbunden och påstridig, och hade en tro på interaktion mellan människor. Jag imponerades ofta av hans detaljkunskap om prefabricerad betong- och smideskonstruktioner.”

”Bar alltid Peabhatten”

Håkan Olsson, Peab

”Min regionchef på Peab i Göteborg. Vi jobbade ihop under många år. Han är en stabil och väldigt lojal ledare som alltid stod upp för sina arbetschefer när huvudkontoret i Förslöv ville ha mer, snabbare och bättre resultat. En god lyssnare som värnade om den lokala förankringen och varje individs förmåga att vara entreprenör. Han var också ett föredöme i att alltid bära hela ”Peabhatten” på huvudet och inte bara se till bygg och dess intressen i interna diskussioner med Peab Anläggning och Peab Industri som leverantörer.”

LÄS MER: Började som praktikant – nu blir han vd för byggbolaget

”Sprider glädje”

Sture Kullman, MVB

”Min tidigare styrelseordförande inom MVB-koncernen. Han sprider glädje, ser möjligheter och dras inte lätt ned av motgångar. Sture är en fantastisk samtalspartner och hundra procent dedikerad sitt uppdrag. Hans superkraft är att kunna förstå utmaningar som en vd för ett byggföretag har och vad det medför i resultat- och balansräkningen utan att själv vara sprungen ur en byggarbetsplats. Det är något som väldigt få ekonomer behärskar och en egenskap som jag värderar högt hos honom.”

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

MVB Astor ByggMVB

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.