Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggfolk

Magnus Lundin En överlycklig målare från Götet

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV MARIANNE SILÉN

Årets målare blev Magnus Lundin, från P Chr Rusch & Son AB, Västra Frölunda blev den förste segraren när Sveriges bästa målare tävlade om den nyinstiftade utmärkelsen Årets Målare.
- Jag har varit nervös i fem veckor, säger Magnus, som överlycklig höjde armarna i en segergest och tog emot diplom och check på 25 000 kronor.
Det var tre "taggade" killar, John Salvér från Filipstad, Tommy Olsson från Borlänge och Magnus från Västra Frölunda, som startade med snabbhetsmomenten på lördagen. Platsen var Hem & Villa mässan i Älvsjö. Svettigt var det för alla tre att hinna med, och liksom i semifinalerna var det oerhört jämnt mellan de tävlande. En mycket publikdragande del av tävlingen, vilket märktes på trängseln framför scenen.
På frågan varför han har blivit en så duktig målare svarade han:
- Det handlar om hur intresserad man är av vad man håller på med. Jag är till stora delar självlärd men har alltid blivit väl omhändertagen i mitt företag.
Dagen avslutades med auktion på möblemanget i de tre rummen. Den inbringade 9 400 kronor som nu skickas vidare till Rädda Barnen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.