Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Minnesord över Birgitta Govén

Publicerad: 11 november 2021, 15:24

Birgitta Govén, avled den 17 oktober efter en längre tids sjukdom.

Foto: Rosie Alm

Birgitta Govén, Byggföretagen, har nyligen gått bort efter en längre tids sjukdom. Vännen och kollegan i arbetet med byggsektorns färdplansarbete, Johnny Kellner, minns henne med värme.


Vår kära vän och Byggföretagens drivande person för byggsektorns färdplansarbete samt ledamot i Samhällsbyggarnas sektion för miljö- och hållbarhet, civilingenjör Birgitta Govén, har lämnat oss med stor sorg och saknad. Birgitta Govén, Nacka, avled den 17 oktober efter en längre tids sjukdom vid en ålder av 58 år. Birgitta var vid sin bortgång anställd hos Byggföretagen, tidigare Sveriges Byggindustrier. Hon hade ett förflutet som teknikkonsult och hade även varit energirådgivare i olika kommuner i Stockholmsregionen innan hon kom till Byggföretagen 2017 i rollen som energiexpert.

Hos Byggföretagen ansvarade hon för det viktiga färdplansarbetet för bygg- och anläggningssektorn. Färdplanen tydliggör hur sektorn, tillsammans med politiker och andra beslutsfattare, kan möjliggöra en omställning till ett fossilfritt Sverige. Färdplanen – där över hundra företag, kommuner och organisationer medverkar – redovisar den samlade kunskapen om den klimatpåverkan som byggsektorns värdekedja bidrar till. Bygg- och anläggningssektorn inklusive fastighetssektorn står i dag för en femtedel av Sveriges klimatpåverkan. Birgitta var även en ofta anlitad föredragshållare vid stora konferenser där hon med stor entusiasm spred budskapet om Byggföretagens färdplansarbete.

Birgitta var starkt socialt engagerad som styrelsemedlem i föräldraföreningen i skolan och har tidigare varit hjälptränare i gymnastik för en barngrupp, samt medlem i energiföreningen FEGIS. Birgitta var även engagerad som ledamot i Samhällsbyggarna sektion för Miljö- och hållbarhet.

Vi inom byggsektorn och branschen kommer sakna den glädje, kunskap och värme som Birgitta bidrog med vid våra möten och seminarier och sänder våra kondoleanser till hennes familj.

För oss som medverkat vid byggsektorns färdplansarbete, genom Johnny Kellner

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.