Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

NCC rekryterar inköpsdirektör från Volvo

Publicerad: 20 april 2021, 13:27

Johan Lindqvist blir ny inköpsdirektör på NCC.

Foto: Carina Gran

NCC har rekryterat en ny inköpsdirektör som kommer att ingå i bolagets koncernledning. Johan Lindqvist kommer närmast från Volvo Bussar tillträder sin nya tjänst senast i november 2021.


Ämnen i artikeln:

NCCtomas carlsson

NCC rekryterar sin nye inköpsdirektör, Johan Lindqvist, från Volvo Bussar. Han har arbetat med inköp under 20 år, närmast som inköpschef för Volvo Bussars affärsenheter i Nordamerika och Mexico.

Läs även: NCC byter ut folk 

Johan Lindqvist tillträder sin nya tjänst senast i november. I samband med tillträdet återgår Klaus Kaae, tillförordnad inköpschef, till sin roll som senior rådgivare.

– Jag ser fram emot att i höst börja på NCC och då lära känna företaget och projekten. I byggbranschen har inköp stor betydelse för slutresultatet men på ett delvis annat sätt än i ett tillverkande företag, och jag ser fram emot att vara med och utveckla det som NCC har definierat som ett av sina strategiska områden, säger Johan Lindqvist, tillträdande inköpsdirektör på NCC i ett pressmeddelande.

I bagaget har han lång erfarenhet av att jobba i ett stort företag i en internationell miljö. Liksom byggbranschen så domineras bussindustrin av offentligt upphandlade kundprojekt.

Läs även: Stor intervju med NCC-bossen Tomas Carlsson: ”Chefsuppdraget är ingen popularitetstävling” 

– NCC:s verksamhet karaktäriseras av tusentals projekt som alla har sina unika behov av material och tjänster. Här spelar inköpskedjan en stor roll och en av våra viktigaste uppgifter framåt är att skapa en effektiv integration av dessa flöden i vår verksamhet. Johan Lindqvist kommer bidra med erfarenhet både som ledare och inköpsexpert för att driva det arbetet. Jag välkomnar honom till NCC, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef NCC i ett pressmeddelande.

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCCtomas carlsson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.