Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

NCC Sveriges presschef får nytt större uppdrag

Publicerad: 3 februari 2021, 13:08

Tove Stål, presschef på NCC Sverige, tillträder snart rollen som chef för Group External Relations på NCC.

Foto: NCC

Tove Stål, i dag presschef för NCC i Sverige, har utsetts till ny chef för hel NCC-koncernens externa kommunikation. Byggindustrin fick en kort intervju med Tove Stål om det nya tunga uppdraget.


Ämnen i artikeln:

NCCkommunikation

Vad blir din huvudsakliga uppgift som chef för Group External Relations?

– Jag kommer ha ett övergripande ansvar för koncernens externa kommunikation, arbeta med att utveckla våra processer och rutiner, öka synligheten för koncernens representanter och säkerställa att samordningen mellan våra verksamhetsländer flyter på bra. Innan årsskiftet så presenterade NCC även en ny strategisk inriktning och nu följer ett arbete att på ett tydligt sätt visa att NCC är expert på att driva komplexa byggprocesser som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort, skriver Tove Stål i ett mejl till Byggindustrin.

Läs även: NCC fortsätter renodling – säljer verksamhet i Norge

Vad ser du mest fram emot i din nya roll? 

– Jag ser fram emot att få en mer övergripande roll där jag kan vara med och utveckla våra kommunikationsprocesser och vårt sätt att kommunicera. Byggbranschen har ju den stora fördelen att det finns oerhört mycket intressant att berätta och här är utmaningen att fokusera på de delar som ger en korrekt bild av företaget samtidigt som kommunikationen ska bidra till att öka kännedomen om oss på ett inspirerande sätt och samtidigt driva affärsnytta.

Läs även: Återbrukade fönster i fokus på nytt NCC-projekt

Hur skulle du beskriva NCC:s kommunikationsresa under den tid du varit presschef för NCC Sverige?

– Jag tycker att vi har fått en tydligare process för vår externa kommunikation genom åren där vi arbetar mer strukturerat jämfört med tidigare. Struktur är en stor fördel i en organisation som spänner över fyra länder och som bedriver många olika sorters projekt.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCCkommunikation

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News