Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Ny mässa ska knyta samman branschen

Publicerad: 14 mars 2019, 11:37

Stefan Mazetti är projektledare för mässan Bygg Göteborg, som arrangeras den 21-22 mars. Mässan arrangeras för första gången i år men ska bli årligen återkommande.


Hur är stressnivån nu de sista veckorna innan mässan?

– Telefonen ringer i ett. Men det är en positiv stress för mig eftersom folk är så peppade. Nu på förmiddagen pratade jag först med en person i regeringen. Sedan ringde en av mina medarbetare och ville veta om vi skulle ha sittpuffar eller soffor i en av våra lounge-områden. Det är allt annat än statiskt, det trivs jag med.

Bygg Göteborg ska bli årligen återkommande. Vad skiljer er från andra byggmässor?

– Vi har utvecklat konceptet genom att prata med stora och små aktörer i branschen. Det som kom fram i samtalet är att folk behöver nya kontaktvägar mellan olika discipliner. Därför tar vi ett helhetsgrepp om branschens ekosystem och satsar på att skapa interaktion. Vi är varken en renodlad konferens eller en renodlad mässa, utan både och.

Hur många besökare räknar ni med?

– Eftersom det här är första gången vi arrangerar Bygg Göteborg är det svårt att förutspå. Spännande är att vi hittills har minst 7 busslaster med besökare från andra håll i landet. Vi har planerat en regional mässa så det är roligt att så många är villiga att resa långt för att komma hit.

Finns det något utöver mässan och seminarierna som lockar besökare?

– Vi försöker skapa så mycket mervärden som möjligt. Till exempel kan man få provköra yrkesbilar eller få gratis rådgivning inom entreprenadjuridik, ekonomi, försäkringar och pensioner. Vi har också ett antal externa samarbetspartners som arrangerar halvdagsutbildningar. Då kan man gå en utbildning som man behöver i sitt yrke och passa på att gå på mässan samma dag.

Både inträdet och seminarieprogrammet är gratis. Vilka är höjdpunkterna på seminarieprogrammet?

– Jag vill svara alla. Vi är oerhört nöjda med vårt seminarieprogram. Alla som deltar är verkligen experter inom sitt område. Vi vill att folk ska få med sig en framtidsvision för regionen, och en bild av framtidens byggbransch med robotisering och digitalisering. Samt inspiration till hur man kan lösa kompetensbristen i branschen.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News