Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Nytt sifferlöst avtal för tjänstemännen

Publicerad: 2 oktober 2014, 06:24

Thomas Dahlberg, vd i Entreprenörföretagen och förbundsdirektör i Plåtslageriernas Riksförbund är nöjd med det nya avtalet.

Foto: Björn Petrén/Entreprenörföretagen

Nu finns ett nytt kollektivavtal för Unionens medlemmar. De arbetsgivarorganisationer som undertecknat det nya avtalet är Plåtslageriernas riksförbund, Elektriska Installatörsorganisationen, Maskinentreprenörerna, VVS Företagen och Målarmästarna.


Ämnen i artikeln:

kollektivavtalunionenEntreprenörföretagen

Det nya avtalet ger arbetsgivarna möjlighet att arbeta med individuell lönesättning i ännu större utsträckning än tidigare. En stor förändring mot gällande avtal är att en arbetsgivare inte behöver ge en viss garanterad löneökning till en tjänsteman. Men då måste arbetsgivaren också skapa en handlingsplan för detta.

– Vi vet att våra medlemsföretag vill ha individuella lönesystem för deras anställda, eftersom ett sådant system ökar de anställdas produktivitet, säger Thomas Dahlberg, vd i Entreprenörföretagen och förbundsdirektör i Plåtslageriernas Riksförbund.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News