Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Ombytta roller blev rena lekstugan

Publicerad: 11 juni 2009, 08:25

Det var på Skanskas regionträff på Hus i Göteborg i höstas traditionen bröts. I stället för att titta på en hockey- eller fotbollsmatch spelade medarbetarna ombytta roller.


Yrkesarbetare blev tjänstemän och tjänstemän blev yrkesarbetare. Uppgiften var att bygga lekstugor med Astrid Lindgren-motiv. Därmed skapades Ronjas, Madickens och Pippis nya lekstugor och dessa har nu skänkts till insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus nya lekpark, Glädjeresan.

I samband med byggmontaget av de populära lekstugorna häromdagen kom bjöd Skanska också på glass, ballonger och ett uppskattat besök av Byggare Bob.

Hur kom ni på idén till detta?

–Personalen är ju den viktigaste resurs vi har, säger distriktschef Daniel Massot, Skanska. Vi ville tänka och agera i nya banor och involvera alla medarbetare på ett bra, nyttigt och intressant sätt. Tjänstemännen fick snickra och måla och yrkesarbetarna planera och förbereda byggprocessen.

Vad har detta lett till rent konkret?

–Genom denna övning, som vi ska utveckla vidare inom regionen, har vi fått en betydligt mer ömsesidig förståelse för varandras roller. Det har blivit en positiv ”feed-back”. Den här aktiviteten har varit väldigt lyckad. Vi har haft en otrolig gruppdynamik bland alla omkring 350 deltagare som delades upp i tre olika klasser. En annan givande sak är också att få jobba så nära med olika människor från olika bakgrund.

–Vi har lyckats nå ut till hela kedjan genom att vi skapat något gemensamt. Jag känner en stolthet och det tror jag också att alla de andra känner.

Vad har varit särskilt utmärkande?

–Vi har vågat tänka nytt och vågat ta ett annorlunda grepp, där tjänstemän, snickare och skyddsombud haft roligt och samtidigt fått ett bra konstruktivt resultat som går till ett glädjande ändamål.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.