Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Peab flyttar in i nya lokaler i Uppsala: ”Vi har renoverat själva”

Publicerad: 22 juni 2021, 16:50

Peabs nya regionkontor i Uppsala är ett steg i bolagets nysatsning i området, berättar Johan Eskilsson, biträdande regionchef.

Foto: Peter Steen / Studio Toivo Steen AB / Peab

Peab har flyttat in i nya lokaler i Uppsala. På det nya kontoret samlas alla verksamhetsområden i bolaget och tanken är att flytten ska leda till mer affärer i regionen. ”Det finns alltid möjlighet att växa mer”, säger Johan Eskilsson, biträdande regionchef i Uppsala.


Ämnen i artikeln:

PeabUppsala

Peab i Uppsala har flyttat. Men bara några nummer bort på samma gata, Björkgatan i stadsdelen Boländerna. Förhoppningen är dock att det nya kontoret ska vara en betydligt bättre arbetsplats än den tidigare.

– Vi i ganska många år sökt en ny lokal som är mer attraktiv och mer ändamålsenlig. En kort tid efter att coronapandemin bröt ut uppstod möjligheten att flytta, när en av fastighetsägaren Setune Fastigheters andra lokaler blev lediga, säger Johan Eskilsson, biträdande regionchef på Peab i Uppsala, till Byggindustrin.

LÄS MER: Det här har coronagruppen lärt Peab om krishantering: ”Snabbheten är enormt viktig”

Historiskt har lokalen inhyst en gammal plåtverkstad. Peab har själva genomfört en totalrenovering av fastigheten.

– Vi kunde i stor utsträckning styra hur vi ville utforma lokalerna, säger Johan Eskilsson.

Kontoret är i två våningar och ytorna är anpassade efter olika typer av aktiviteter.

Foto: Peter Steen

Kontoret är i två våningar, där bottenvåningen har mer aktivitetsbaserade ytor för de som jobbar mycket ute i projekten och ovanvåningen har fasta arbetsplatser för de som är mer stationära. Dessutom finns två mindre kontorsrum för de som vill arbeta koncentrerat och ostörd.

– Vi har fått ett kontor som främjar interaktivitet mellan våra affärsområden. Det känns jättekul, säger Johan Eskilsson.

LISTA: Här är Sveriges bäst planerade städer

Peab arbetar just nu bland annat med att färdigställa Uppsalas nya stadshus. Dessutom har man ett antal bostadsprojekt i Uppsala, Sigtuna, Enköping och Gävle i olika skeden.

– Dessutom ska Vår anläggningsavdelning snart påbörja arbetet med en ny öppningsbar bro vid väg 263 över Erikssund, säger Johan Eskilsson.

 De nya lokalerna är ett steg mot att ytterligare stärka Peabs position i regionen.

– Alla våra affärsområden har under året rekryterat ny personal. Särskilt inom Projektutveckling finns ett uttalat mål om tillväxt och. Och vi vill gärna växa även inom bygg- och anläggning. Vi är en stark aktör här, men det finns alltid möjlighet att växa ännu mer. Vi vill bli större i Uppsala, säger Johan Eskilsson.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

PeabUppsala

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.