Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

"Projektering på distans funkar förvånansvärt bra"

Publicerad: 2 april 2020, 09:26

Byggindustrin kommer under veckorna som kommer att ringa upp ett antal branschpersoner som befinner sig på "hemmakontoret". I dag talar vi med Lovisa Waldenström, energikonsult på Bengt Dahlgren:


Ämnen i artikeln:

Lovisa WaldenströmBengt Dahlgren

Hallå där… Lovisa Waldenström, civilingenjör energi och miljö på Bengt Dahlgren i Göteborg. Var befinner du dig just nu?

– Jag har suttit hemma i snart två veckor med en förkylning som aldrig ger sig. Annars så skulle jag ha varit på kontoret i Mölndal.

Vad jobbar du med för tillfället?

– Jag jobbar som samordnare för olika miljöcertifieringssystem och gör utredningar för att hjälpa kunderna med vilket system de ska välja. Det gäller bland annat Breeam och Miljöbyggnad.

Vilka projekt jobbar du med?

– Det är många olika. Jag är bland annat miljöbyggnadssamordnare för nyproduktion av bostäder och ett äldreboende i Frölunda. Certifieringen av en Lidl-butik i Uddevalla är också snart klar.

Har du märkt av några coronaeffekter hittills?

– Nej inte alls i de projekt som jag jobbar med.

Hur funkar det att jobba hemifrån?

– Bra tycker jag. Jag har avstämningsmöten med jobbet på måndagar och fredagar. Dessutom så har vi som jobbar hemifrån eftermiddagsfika tillsammans på distans. Då pratar vi inte jobb så då får man vara lite social.

Kommer du att ta med dig några lärdomar från tiden som hemmajobbare?

– Jag har visserligen haft en del videokonferenser tidigare men nytt för mig är att även ha projekteringsmöten på distans. Det har fungerat förvånansvärt bra. Jag tror absolut att vi kommer att ha fler distansmöten när allt som har med corona att göra har klingat av. Inte minst restiden kan ta mycket tid för många.

Jobbar du också hemifrån för tillfället och vill berätta om hur det går och vilka projekt som ligger på ditt bord? Hör av dig till:

Johanna Åfreds, johanna@byggindustrin.se, 0707-123 243

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.