Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

”Renovering är det område som intresserar mig mest”

Publicerad: 26 juni 2015, 05:18

Fredrik Olsson, vd Rotpartner.

Foto: Rotpartner

Fredrik Olsson, vd Rotpartner, åker till Almedalsveckan. Han är i första hand intresserad av att diskutera renovering och ombyggnad och hoppas träffa folk som ger ny inspiration.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2015AlmedalenRotpartner

Vilken är den hetaste byggfrågan i Almedalen i sommar?

– Renovering och ombyggnad är det område som intresserar mig mest. Det finns fortfarande inte ett tydligt svar på hur de fastigheter som byggdes under rekordåren ska renoveras. Det är en komplex och mångfacetterad fråga som rymmer alltifrån sociala och ekonomiska aspekter till exempel hur fastighetsägarna ska bidra till våra klimatmål. Det finns inte ett rätt. Det är svårt att generalisera. Varje bostadsområde har sina utmaningar. Det finns möjligen en mall för processen, men inte för lösningen.

Vad hoppas du få ut av Almedalen?

– Jag tycker att de nätverk man träffas i ger nya synsätt och inspiration – det är det viktigaste.

Vilket seminarium medverkar du i?

– Jag medverkar i ”Renovering och uppdatering av befintlig bebyggelse – en miljardinvestering för ett hållbart samhälle” den 30 juni klockan 13.30–15.30, Strandvägen, H525.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.