Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Rörmokare stoppades från Nordbygg

Publicerad: 7 april 2016, 13:20

Natalia Strandberg och hennes baby fick inte komma in på Nordbygg.

Foto: Privat

Rörmokaren Natalia Strandberg fick under gårdagen vända om från Nordbygg. Hon och dottern släpptes inte in eftersom mässan numera förbjuder barnvagn.


Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017Natalia Strandberg

– Jag skulle precis scanna min biljett när en anställd kom fram och sade att tyvärr så får du inte komma in med barnvagn, berättar Natalia Strandberg, föräldraledig rörmokare.

Hon berättar hur hon bokade biljetten i god tid och noterade att det var 16-årsgräns till mässan. Men eftersom det inte uttryckligen stod något om barnvagnsförbud tog hon för givet att det, som det är på de allra flesta ställen, skulle vara okej att gå in med babyn, en flicka på sex månader som sover gott i sin vagn.

– Jag har besökt mässan förr och det har aldrig varit problem med barnvagn. De måste ha ändrat sin text på webben över natten, säger hon.

Natalia Strandberg fortsätter:

– Eftersom mässan bara är vartannat år hade jag sett fram emot att komma dit. För en gångs skull hade jag dessutom hela dagen på mig att gå runt i lugn och ro. Det kändes verkligen snopet att få vända om, även om jag förstår bestämmelsen när de gäller äldre barn. Men med en liten baby kändes det lite väl hårt, säger hon.

Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg, bekräftar att ett antal föräldrar med barnvagn anlänt och ilsknat till över att inte ha fått komma in.

– Mässan är en plats för yrkesfolk och de företag som agerar här och planerar sina montrar och aktiviteter har vuxna i fokus. Här inne finns maskiner och verktyg. Det är en miljö här inne som inte passar barn, vare sig fysiskt och ljudmässigt, säger han.

Ett tillägg till hemsidesinformationen, där det nu står att barnvagnar inte tillåts gjordes under eftermiddagen den första mässdagen, i tisdags, berättar Peter Söderberg. Förra Nordbyggmässan, som var för två år sedan, var dock barnvagnar tillåtna.

– Då stoppade en del föräldrar ner alldeles för stora barn i sittvagnar för att komma in, sedan var de ändå uppe och sprang inne på mässan. Det är en alltför svår situation för vår driftspersonal att bedöma vilka som ska få passera och inte och nu har vi valt att förtydliga med att inte heller barnvagnar tillåts, förklarar Peter Söderberg.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News