Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Samverkan i fokus hos Projectpartner

Publicerad: 6 oktober 2015, 07:32

Tidningen Byggindustrins artiklar om samverkan i bygg­branschen användes som utgångspunkt under Projektpartners utbildningsdag.

Foto: Nomi Melin Lundgren

Byggsverige behöver enas om vad partnering innebär och skapa en gemensam mall för samarbetsformen. Det tycker John Hane, advokat på Foyer Advokatbyrå.


Ämnen i artikeln:

samverkanpartnering

– Det finns alltför många ansatser till partneringmallar i olika delar av byggsektorn, säger John Hane, advokat på Foyer Advokatbyrå. Sveriges Byggindustrier, Byggherrarna och Trafikverket borde enas om en gemensam, mer komplett mall för partnering och tvinga Byggandets Kontraktskommitté, BKK, att skapa en mall som tillgodoser alla sidor.

Projectpartner samlade för nionde året hundratalet branschkollegor i ett halvdagsseminarium om ett aktuellt branschämne på Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, i Stockholm. I år var ämnet utökad samverkan och vd Tommy Backman hade bjudit in Per Erik Eriksson, professor vid Luleå Tekniska Universitet, advokat John Hane, Foyen, och Tina Karrbom-Gustavsson, KTH, att belysa samverkan från vetenskapliga, juridiska och erfarenhetsmässiga exempel.

Staffan Åkerlund

Ämnen i artikeln:

samverkanpartnering

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.