Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Spetsar formen inför Yrkes-EM

Publicerad: 7 april 2016, 14:06

Kasper Svensson visade upp sig och sina kunskaper på Nordbygg för att göra reklam för Yrkeslandslaget och EM i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Träarbetaren Kasper Svensson från Kristianstad tävlade i Sao Paolo, Brasilien, när de arrangerade Yrkes-VM, Worldskills, förra året. Då hamnade han på en nionde plats i grenen ”plastering and dry wall systems” och blev i och med det bäst i Norden.

Nu laddar han om inför Yrkes-EM som ska hållas i Göteborg 1-3 december i år, vilket även blir första gången Sverige arrangerar en internationell yrkestävling. Euroskills brukar locka cirka 500 unga yrkesverksamma från uppemot 27 länder att i olika grenar.

Kasper Svensson och några andra av de som ska delta i EM visade upp sig och olika arbetsmoment under Nordbygg. På plats fanns även deras experter, det vill säga de yrkeslärare som de har fått som personliga mentorer inför tävlingen.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News