Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Stadsutveckling på Sundsvalls agenda

Publicerad: 31 augusti 2016, 13:45

Den 8-9 september hålls Stadsbyggnadsdagarna i Sundsvall. Vi har ställt 5 frågor till Viveka Norberg, projektledare för konferensen Staden tar form.


1. Vilken gång i ordningen anordnar ni detta evenemang?

– Det är tredje året i rad som Sundsvalls Stadsbyggnadskontor och Sundsvalls Museum ordnar denna konferens om stadsutveckling och kulturmiljövård, med stöd av Länsstyrelsen Västernorrland.

2. Vilka är de primära målgrupperna?

– Vi bjuder in planerare, arkitekter, antikvarier, politiker, fastighetsägare, byggherrar, hantverkare, med flera. Vår ambition är att sprida kunskap och inspiration tvärs över yrkesgränserna.

3. Varför behövs konferensen Staden tar form?

– I dag växer svenska städer så det knakar och frågan om samspelet mellan gammalt och nytt är brännhet. På denna konferens kan man mötas och samtala om stadsutveckling mitt i den spännande kulturmiljö som Sundsvalls stenstad är. Vi kan på nära håll också se betydelsen av hantverkskunnande för att skapa och bevara värde i historiska byggnadsbestånd, och vi lyfter upp konkreta färska exempel som ger anledning att problematisera kring staden, till exempel gällande ekonomi, konkurrens, nytänkande.

4. Vilka tycker du är höjdpunkterna under dagarna?

– De spännande samtalen och insikterna som uppstår i mötet mellan olika professioner och perspektiv! Ett gemensamt intresse för stadens utveckling och bevarande ger samhörighet mellan deltagarna.

5. Hur många besökare förväntar ni ska komma på detta evenemang?

– Det brukar vara ett hundratal deltagare, flest från närområdet men även många tillresta. På helgen direkt efter konferensen, arrangeras en historisk stadsfest i Sundsvall, vi hoppas att många besökare stannar och tar del av det!

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.