Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Stoeckmann leder Bygg­företagen ett år till

Publicerad: 14 maj 2020, 08:12

Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne, har valts om till förbundsordförande för bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen för ytterligare ett år.


Ämnen i artikeln:

Carin Stoeckmann

På årets Byggstämma omvaldes Carin Stoeckmann vd för familjeföretaget Byggmästar’n i Skåne sedan 2005 till förbundsordförande för bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen.

– Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Byggföretagen ytterligare ett år. Sverige och världen befinner sig i ett allvarligt läge som följd av coronakrisen. I återstarten av Sverige kommer byggbranschen att spela en viktig roll. Nu är det viktigt att stat, regioner, kommuner och myndigheter genomför nödvändiga investeringar som motverkar arbetslöshet och stimulerar ekonomin, säger Carin Stoeckmann i ett uttalande.

Carin Stoeckmann valdes till ordförande förra året. Hon blev då den första kvinnan någonsin på posten. När Byggindustrin intervjuade den nyvalda ordföranden förra sommaren var just detta inget som hon reflekterade särskilt över själv, även om hon såg att det kunde ha ett stort symbolvärde både internt och externt.

Läs intervjun med Carin Stoeckmann här och här.

Fyra fokusområden

I stället var det organisationens fokusområden, sund konkurrens, säkerhet, kompetensförsörjning och attraktiva kollektivavtal, som hon ville framhålla som frågor hon ville driva som ordförande, men även frågor som hållbarhet och digitalisering.

Detsamma säger hon nu.

–  Som organisation är det viktigt att Byggföretagen jobbar vidare med våra fyra fokusområden – attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, kompetensförsörjning samt säkerhet. Vi ska fortsätta digitalisera branschen och se till att hållbarhetsfrågorna finns med inom alla områden, gärna kopplade till Agenda 2030, säger Carin Stoeckmann.

Vid stämman valdes två nya ledamöter in i förbundsstyrelsen – Susanne Liljedahl, Wästbygg, samt Robert Röder, Nordic Railway Construction Sverige. Susanne Persson, JM omvaldes till förbundsstämman 2022.

I samband med stämman avtackades de tidigare ledamöterna Anette Frumerie, Besqab , samt Thomas Håkansson, Ekens Golv , som lämnade förbundsstyrelsen.

Byggföretagens förbundsstyrelse för perioden 2020/2021:

Carin Stoeckmann, Byggmästar’n i Skåne AB (förbundsordförande)

Gunnar Hagman, Skanska Sverige AB (vice förbundsordförande)

Fredrik Andersson, Contractor Bygg Holding Norr AB

Mikael Bennarp, ENIVA AB

Anders Göransson, Castanum Förvaltning AB

Ylva Lagesson, NCC AB

Peter Lennartsson, Skeppsviken Bygg i Skövde AB

Susanne Liljedahl, Wästbygg AB

Roger Linnér, Peab AB

Susanne Persson, JM AB

Jonas Steen, F O Peterson & Söner Byggnads AB

Jörn Rydberg, MarCon Teknik AB

Robert Röder, Nordic Railway Construction Sverige AB

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Carin Stoeckmann

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.