Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Stora förväntningar när Nordbygg 2016 slår upp portarna

Publicerad: 5 april 2016, 06:00

I dag, tisdag klockan 9, slår Nordens största byggmässa upp portarna 50 000 besökare väntas komma till mässan för att botanisera bland nya prylar och insupa ny kunskap.


Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Mässgeneral Peter Söderberg är förväntansfull.

– Det är spännande att vi äntligen öppnar nu efter så lång förberedelse. Det är en stor förväntning som dallrar i hallarna, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg.

På tisdagen, som brukar vara mässans lugnaste dag, väntas mellan 8-10 000 besökare. Därefter brukar antalet besökare öka för att uppgå till 15–18 000 under onsdag, torsdag och fredag. Totalt väntas cirka 50 000 byggintresserade hitta till mässan.

Mässan är som vanligt fullmatad med allt som rör bygg. Totalt är cirka 900 utställare på plats.

– Det som är nytt för i år är att det är fler öppna föredrag runt om i lokalerna som ligger i anslutning till de områden som finns. Alla branschorganisationer som är på plats har också program i sina montrar där de bjuder på kunskap, säger Peter Söderberg.

På öppningsdagen har mässan fokus på installationer – men också på studenter.

– Fokus på studenter är ett nytt grepp som vi tar i år tillsammans med Saco. Branschen skriker efter kompetens och kunskap och det här är ett sätt för att få studenter att få upp ögonen för byggbranschen, säger Peter Söderberg.

Cirka 1500 studenter har anmält sig i förväg och representanter för högskolor och företag i branschen är på plats.

På fredag, mässans sista dag, är det fokus på arkitektur.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News