Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Swecos arkitekter stärker hållbarhetsaffären genom strateg från Rise

Publicerad: 12 mars 2021, 13:04

Charlie Gullström, arkitekt och forskare, ska stärka Swecos kompetens inom smarta hållbara städer.

Foto: Anna W Thorbjornsson

Swecos arkitekter rekryterar från Rise för att stärka sina möjligheter att driva projekt för omställningen till en cirkulär ekonomi.


Ämnen i artikeln:

SwecoRISESweco Architectsklimatmålklimatinsatser

Sweco Architects utökar sin satsning inom innovation för att ta en bredare roll i kommunernas omställningsarbete för att nå Sveriges klimatmål och rekryterar Charlie Gullström för att med Swecos expertis identifiera samarbeten och driva innovationsarbete kopplat till klimatfrågan.

Hitta lösningar i klimatfrågan

– Vi arkitekter har en helhetssyn som är en tillgång för att lösa klimatutmaningarna i samhället. Det behövs ett nytänkande kring hur vi utformar våra städer. Kunskapen finns redan i vårt företag och nu ska vi främja vår innovationskultur med rekryteringen av Charlie Gullström. Vi vill öka takten för de åtaganden som klimatmålen innebär och skapa arkitektur i linje med det hållbara samhället, säger Ulla Bergström, chef för Sweco Architects.

Charlie Gullström är arkitekt och forskare med lång erfarenhet av samverkansprojekt inom digitalisering och klimatomställning. Hon har en bakgrund från Rise och KTH och hade en nyckelroll i uppbyggnaden av Viable Cities, det strategiska innovationsprogrammet för smarta hållbara städer.

Jag ser en fantastisk möjlighet för Sweco att stärka upp arbetet med de städer som vill bli klimatneutrala 2030. Sweco har arkitekter, planerare, hållbarhetsexperter och forskare som kan leda förändringsprojekt i tät dialog med industrin och kommunerna.

Påverka genom dialog

Hon ser stor potential i att påverka utvecklingen i dialog med kommuner och näringsliv.

– Jag ser en fantastisk möjlighet för Sweco att stärka upp arbetet med de städer som vill bli klimatneutrala 2030. Sweco har arkitekter, planerare, hållbarhetsexperter och forskare som kan leda förändringsprojekt i tät dialog med industrin och kommunerna. Tillsammans med andra aktörer kan vi bygga en stark grön ekonomi i Europas städer post-corona, säger Charlie Gullström.

Charlie Gullström tillträdde tjänsten som Forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur på Sweco Architects den 1 mars.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.