Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Topp-vd lämnar över staffettpinne

Publicerad: 25 augusti 2015, 11:57

Per-Ingemar Persson lämnar sitt uppdrag som vd för Veidekke.

Foto: Veidekke

Veidekkes svenske vd Per-Ingemar Persson lämnar sitt uppdrag i förtid. Han blir kvar i företaget som rådgivare.


Ämnen i artikeln:

Veidekke

- I 25 år har jag varit på resande fot de flesta av veckans dagar. Det är klart att det blir tyngre med åren. Jag trivs med att fördjupa mig i de operativa delarna i jobbet men nu ska det bli spännande att få ta en annan roll.

Det säger Per-Ingemar Persson som efter tio år på absolut toppnivå i Veidekke i Sverige, Danmark och Norge nu aviserar att han nu ser fram mot nya uppgifter i koncernen.

Därmed aktualiserar han den möjlighet som finns i hans anställningsavtal som ger honom rätt att ta ut pension från 2016 och 60-årsdagen.

När Byggindustrin talade med honom förra veckan pekade han på det omfattande resandet som orsak till beslutet. Åtskilliga av fjolårets 130 resdagar gick också åt till arbetspendlandet mellan hemmet i Lund och Stockholm.

– Jag fortsätter nu tills min efterträdare är utsedd och kommer att börja i min nya, rådgivande funktion någon gång våren 2016.  De tio år åren hittills i Veidekke har varit bland de roligaste i min karriär och jag gläder mig åt att jag kan fortsätta i en annan roll framöver.

Per-Ingemar Persson har tidigare bland annat varit chef för Skanska Sverige och vd för NVS Installation.

Staffan Åkerlund

Ämnen i artikeln:

Veidekke

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News